Lala szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 puncspuding
- 1 vaníliás puding
- 20 dkg porcukor
- 1 tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat a liszt kivételével belemérjük egy edénybe és gőz felett
3 percig keverjük. Amikor levesszük az edényt a gőzről beledolgozzuk a lisztet. Három vékony lapot sütünk
belőle zsírozott, lisztezett tepsi hátán.
A töltelékhez a pudingokat 3-3 dl tejben külön-külön megfőzzük, és amíg hűl, a margarint a porcukorral
kikeverjük és a pudinghoz keverjük. Az alsó lapra kerül a rózsaszín, a következőre a sárga, a harmadik lapra
olvasztott csokoládé. A puncspudingot ízesítsük egy kis rummal és a piskótalapokat is meglocsolhatjuk vele.
JÓ ÉTVÁGYAT!